Kategorier
Folktro Spöken Väsen

Spökhistorier från sekelskiftet

Tron på spöken, att döda personer kan gå igen, är uråldrig och uppstod troligtvis någongång där människans tänkande och handling avvek från övriga levande varelser. I alla kulturer genom alla tider har spöken existerat och hör till folktrons allra mest gemensamma föreställningar.

Bland de mest önskade teman sedan poddens start är spökhistorier och därför har vi grävt djup i tidningsarkiven kring sekelskiftet 1900. Där har vi funnit fem olika berättelser med spöken som den gemensamma nämnaren.

Podbean
Spotify
Apple podcast
Poddtoppen

Vidskepelse är en podcast om nordisk folktro. Här möter du väsen i alla dess skepnader, får höra om märkliga upplevelser och spännande sägner i både dåtid och nutid. Vi studerar äldre tiders läkekonst och får veta mer om olika former av spådom. Kort och gott, vi balanserar mellan vidskepelse och verklighet.

Vill du stödja vårt arbete med podden? SWISH 0739937451
Ledmotivet till Vidskepelse är skapad av Martin Rubashov.

Har du tips på en bra historia eller förslag på tema?
Mejla oss på kontakta@vidskepelse.se Besök gärna vidskepelse.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *