Kategorier
Folktro

Trollstenen

I Ängsö kyrka, som ligger ute på på Ängsön vilket är en ö i mellersta Mälaren 2 mil sydost om Västerås, finns en sten som kallas för Trollstenen. Trollstenen är en sten som kommer från en jättegryta i trakten och det sägs att den för otur med sig och att den som rör vid stenen väntar ett grymt öde.

Podbean

Spotify

Apple podcasts

Poddtoppen

Acast

I veckans avsnitt av Vidskepelse läser vi två berättelser ur boken Svenskarna och deras övernaturliga upplevelser av Nils Norlén. Nils jobbade under större delen av sitt liv som journalist där han träffade på många människor som sa sig ha varit med om något övernaturligt. En del av dessa berättelser kom ut i bokform. Ett tack till Nils dotter Inger för att vi får använda Nils material i podden.

Vidskepelse är en podcast om nordisk folktro. Här möter du väsen i alla dess skepnader, får höra om märkliga upplevelser och spännande sägner i både dåtid och nutid. Vi studerar äldre tiders läkekonst och får veta mer om olika former av spådom. Kort och gott, vi balanserar mellan vidskepelse och verklighet.

Vill du stödja vårt arbete med podden? SWISH 0739937451
Ledmotivet till Vidskepelse är skapad av Martin Rubashov.

Har du tips på en bra historia eller förslag på tema? Mejla oss på kontakta@vidskepelse.se Besök gärna vidskepelse.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *