Kategorier
Folktro Spöken Väsen

Jul och nyår i folktrons Hälsingland

Advent kommer av det latinska ordet adventus, som betyder ankomst. I det gamla bondesamhället var advent, även kallat ”julfasta” och ”lissjul”, en tid för lugn och samling inför julhelgen. Att föra oväsen var strängeligen förbjudet. Då kunde man väcka björnen ur idet sades det… läs hela texten, skrivet av Robert, om folktro kring jul och nyår i Hälsingland här i tidningen Hälsingland.

Med denna text vill vi önska er alla lyssnare, läsare och berättarkvällsbesökare en riktigt God Jul, ett Gott Nytt År och samtidigt tacka er för ert fantastiska stöd på alla möjliga sätt under året! Än en gång, utan er vore vi ingenting.

/ Robert och Viktor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *